Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καταγράφει τις προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, τα οποία προετοιμάζονται στο
σπίτι και μεταφέρονται από τους μαθητές για τη σίτισή τους στα ολοήμερα
σχολεία, και δίνει συμβουλές σημαντικές για την υγεία μας.
Πώς προετοιμάζεται ένα ασφαλές
γεύμα στο σπίτι :
α) Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι οι πρώτες ύλες που
προμηθευόμαστε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και ασφαλείς. Ιδιαίτερη προσοχή
χρειάζεται σε τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα. Όλα τα τρόφιμα πρέπει να
προέρχονται από νομίμως λειτουργούσες επιχειρήσεις. Τα τρόφιμα ζωικής
προέλευσης πρέπει να έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις ώστε να
εξασφαλίζεται η τήρηση των προϋποθέσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για την
υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.