Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη μπορεί να
ελαττώσει τις νοητικές δυνάμεις, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική
έρευνα, που βασίστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης
και η μνήμη τους, μετά τη διατροφή τους με πολλή φρουκτόζη.
Τις επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου στον εγκέφαλο και τις
νοητικές επιδόσεις του, παράλληλα όμως δείχνει ότι τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3
μπορούν να αντισταθμίσουν τη ζημιά.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια -
Λος Άντζελες (UCLA), τάισαν δύο ομάδες αρουραίων, αντί για νερό, με
σιρόπι καλαμποκιού που είχε υψηλή ποσότητα φρουκτόζης, η οποία υπάρχει συνήθως
σε γλυκά, αναψυκτικά κ.α. Η μία ομάδα ζώων τρεφόταν και λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με
την μορφή του οξέος DHA και του λιναρόσπορου (ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο
και προστατεύουν τους νευρώνες από βλάβες), ενώ η άλλη όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου