"Κερνάμε Ελλάδα" στην Αγιά Κρήτης

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβάλει, 
να αναδείξει και να δικτυώσει τα ελληνικά 
προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις 
μέσα από μια σειρά δράσεων που θα 
λάβουν χώρα το συγκεκριμένο τριήμερο.

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το Εκθεσιακό Κέντρο Αγιάς για το φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" που διοργανώνεται από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Παραγωγοί από περιοχές της χώρας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες της Εκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, από γλυκά του κουταλιού μέχρι σαπούνια! 
Παράλληλα, ομάδα Chef (ανάμεσά τους ο Μιχάλης Ντουνέτας, ο Παναγιώτης Κοκκάλας, ο Ευτύχης Μπλέτσας) θα παρουσιάσουν πιάτα με προϊόντα και συνταγές από όλη την Ελλάδα ενώ στον χώρο θα υπάρχουν εκπλήξεις και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον για τους μικρούς επισκέπτες.



Το πρόγραμμα των ομιλιών :

ΣΑΒΒΑΤΟ (20/10/2012) 18:00 - 21:00
•18:15-18:30 ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ & ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
•18:30-18:45 ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Μιχελινάκης Μανώλης, Χημικός ΕΑΣ Ηρακλείου
•18:45-19:00 ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Λιονάκης Σπύρος, ομοτ. καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
•19:00-19:15 ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ & ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Οικονομάκης Κων/νος, Δρ. Γεωπόνος
•19:15-19:30 ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Γαλάνης Κων/νος, Χημικός - Οινολόγος, Καραβιτάκης Γιώργος Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Δ. Κρήτης
•19:30-19:45 ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Αλυσανδράκης Ελευθέριος, καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης
•19:45-20:00 ΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Κωστάκης Ευάγγελος, Πρόεδρος Τυροκόμων Χανίων
•20:00-20:15 ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Καλλιτεράκης Γιώργος γεωπόνος – βιοκαλλιεργητής
•20:15-21:00 ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  "ΟRGANIC TODAY"
Την ίδια μέρα, και πάλι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Νομού Χανίων διοργανώνει την ημερίδα 'Organic Today, H παραγωγή της τροφής και η φιλοξενία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

•18:30: Κοινό marketing πρωτογενούς παραγωγής/τουρισμού  Ασπασία Σταυρουλάκη, Στέλεχος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (Κρητικό Σύμφωνο ποιότητας)
•18:45: Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω γαστρονομικού τουρισμού
Ζωή Νόβακ, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Περιφερειολόγος.
•19:15: Το 'τρώγειν' του επισκέπτη, Αντώνης Ιορδάνογλου, Product manager in 'My Odyssey', Tour Operator, Ταξιδιωτικός συγγραφέας.
•19:30: Η βιολογική γαστρονομία στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πιστοποίηση επισιτιστικών τμημάτων με το Πρότυπο Bio-kouzina. Σωτήρης Μπαμπαγιούρης, Υπεύθυνος περιφερειακής ανάπτυξης του ΒΙΟHellas, Αναπληρωτής, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην IFOAM.eu
•19:45 Διάλειμμα
•20:15: Βιολογικό / τοπικό προϊόν και επαγγελματική κουζίνα. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργικού, GRECOTEL Α.Ε
•20:30: Ο βιοκαλλιεργητής είναι οικονομικά βιώσιμος σήμερα; Γιώργος Καλλητεράκης, Μέλος Δ.Σ Συνδέσμου Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Νομού Χανίων
•20:45.: Το επισκέψιμο Κρητικό οινοποιείο μοντέλο ανάπτυξης και προβολής, Νίκος Καραβιτάκης, Karavitakis Vineyeards, Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Δυτικής Κρήτης.
•21:00.: Το βιολογικό ελαιόλαδο στα χνάρια του κρασιού (Biolea), Γιώργος Δημητριάδης Γεν. Διευθυντής ΒΙΟΛΕΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Παραγωγών, Βιολογικών Προϊόντων Νομού Χανίων, Γενικός Γραμματέας Ενωσης Αγροτουρισμού Κρήτης.
•Στρογγυλή Τράπεζα σε ανοιχτό διάλογο με το ακροατήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου