ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα σολομού - 1 κρεμμυδάκι - 5 κλωναράκια άνηθο - το χυμό και το ξύσμα από 1/2 λεμόνι - 2 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσο - από 1 κ.σ. ψιλοκομμένο καρότο, μάραθο, σέλερι - 8 κόκκους πιπέρι - 1 κ.γ. κόκκους μουστάρδα - 5 κόκκους μπαχάρι - 1 κ.σ. αλάτι - 2 κ.σ. ζάχαρη - 4 φέτες άσπρο ψωμί - 1-2 κ.σ. βούτυρο - 150 γρ κρέμα γάλακτος - 2 κ.γ. τριμμένο αγριοράπανο
- Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού σε μια πορσελάνινη πιατέλα.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε κυβάκια.
- Πλένουμε, τινάζουμε και ψιλοκόβουμε το άνηθο.
- Αναμειγνύουμε το άνηθο με τα κυβάκια, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Χτυπάμε στο γουδί τα μπαχαρικά με αλάτι και ζάχαρη και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα επάνω στα φιλέτα του ψαριού.
- Σκεπάζουμε το ψάρι με διαφανή μεμβράνη, ακουμπάμε επάνω του μια ξύλινη επιφάνεια κοπής ώστε να το πατάει και το αφήνουμε στο ψυγείο δύο μέρες.
- Προτού σερβίρουμε, κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και το περνάμε με βούτυρο από το τηγάνι ώσπου να ροδίσει.
- Κόβουμε τα φιλέτα το ψάρι λοξά σε μικρά κομμάτια.
- Αναμειγνύουμε το αγριοράπανο με την κρέμα γάλακτος.
- Διακοσμούμε με το μείγμα τα κροστίνι.
- Βάζουμε επάνω τους τα κομματάκια ψαριού και σερβίρουμε.
πηγή : ucook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου