Η αύξηση της κατανάλωσης καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Οι άνθρωποι που αυξάνουν την κατανάλωση καφέ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνει τα ευρήματα σχετικών προηγούμενων ερευνών, ενώ επίσης δείχνει ότι όσοι αρχίζουν να πίνουν λιγότερο καφέ, κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από διαβήτη.


Η ανάλυση έδειξε πως όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά τουλάχιστον ενάμισι φλιτζάνι για μια περίοδο τεσσάρων ετών, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους για την κατανάλωση καφέ. Από την άλλη, όσοι μείωσαν την μέση καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά δύο φλιτζάνια, είχαν κατά 17% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ | Αίτηση Συνδρομητή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου