1. Για
ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα
(5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού.
2. Εάν θέλετε να κάνετε τραγανά τσίπς πατάτας, κόβετε την πατάτα σε λεπτές φέτες τις βουτάτε στο νερό για να φύγει το άμυλο και εν συνεχεία τις απλώνετε σε ένα ταψί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνεται για 10-12 λεπτά στο φούρνο. Θα είναι το πιο όμορφο συνοδευτικό για ένα σπιτικό μπέργκερ ή το απόλυτο σνάκ για να σας συνοδέψει όταν βλέπετε μία ταινία, ποδόσφαιρο κτλ
3. Για
ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις
τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
4. Για
ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε
τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά
του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
5. Για
τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει
αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για
να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε μία γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.
6. Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα. Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
Διαβάστε ακόμα : Περι πατάτας. . .
Tip: Μην χρησιμοποιείτε παλιές
πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.
Πηγή : Food-isimo + youweekly.gr
Περί Πατάτας : http://food-isimo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_09.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιστορία της πατάτας ξεκινά στη Νότιο Αμερική (Μεξικό, Περού, Χιλή και Κολομβία) απ’ όπου και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία. Στην Ελλάδα ήρθε το 1833 από τον Ιωάννη Καποδίστρια και υπήρξε πολύ σημαντική τροφή κατά την διάρκεια των παγκοσμίων πολέμων. Σήμερα, οι μεγαλύτερες πατατοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Πολωνία.