Οι βιταμίνες στο μεγαλύτερο μέρος τους,
διατηρούνται στην κατάψυξη. Τα
κατεψυγμένα φρούτα είναι πολλές φορές καλύτερα από τα πολυκαιρισμένα του
ψυγείου ή και του μανάβη.
Στο ψυγείο στους 4 βαθμούς C, που
είναι η συνηθισμένη θερμοκρασία των ψυγείων, τα φρούτα χάνουν περίπου
το 30% της βιταμίνης C σε 48 ώρες, ενώ σε θερμοκρασία
δωματίου χάνουν το 40% σε
περίπου 24ωρες. Επομένως, το καλύτερο είναι να καταναλώνουμε τα φρούτα όσο το δυνατό πιο γρήγορα και να μην αφήνουμε φρούτα στη
φρουτιέρα.
Πηγή : mednutrition ~ Πελαγίδου Μαρία Σοφία / Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου