Vivartia : Κλείνει 12 Goody’s και μειώνει τις τιμές

Η αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της Vivartia στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας, καθώς η κρίση έχει επηρεάσει διαφορετικά τα καταστήματα της εταιρείας.
Ο όμιλος μέσω των 7 brands του (Goody's, Flocafe, La  Pasteria, Papagallino, Olympus Plaza Food, Kuzina) διαθέτει συνολικά 500 καταστήματα  και στο επόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει στο κλείσιμο όσων καταστημάτων είναι ζημιογόνα, να επαναδιαπραγματευθεί μισθώματα και να προχωρήσει στο άνοιγμα άλλων καταστημάτων με καλύτερα μισθώματα σε καλύτερα σημεία.

Ειδικότερα, για την αλυσίδα  Goody's που παρουσίασε μείωση πωλήσεων 27% το 2012, σχεδιάζει αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική, με μειώσεις τιμών αλλά και κλείσιμο 12 καταστημάτων. Από αυτά θα ανοίξουν και πάλι τα τέσσερα, σε άλλα σημεία με καλύτερα μισθώματα.

Έμφαση ωστόσο πρόκειται να δοθεί στις αγορές του εξωτερικού, και η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων ανάπτυξης στο εξωτερικό που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 71 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 80,3 εκατ. ευρώ το 2011.  Οι ζημιές μετά από φόρους το 2012 ανήλθαν σε 109,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή : http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου