Ντάκος για ρεκόρ

Τον πιο εντυπωσιακό, εύγευστο και πιο μεγάλο ντάκο που έχει φτιαχτεί ποτέ στον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, αλλά και να γευτούν, όσοι βρέθηκαν ένα Κυριακάτικο απόγευμα στα Χανιά, σε εκδήλωση που έγινε στους Αγίους Αποστόλους.

Το παξιμάδι, σε σχήμα Κρήτης, με διαστάσεις 1,80 Χ 8 μέτρα, κατασκεύασαν με περισσή μαεστρία και αγάπη τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο». Η παρασκευή του γιγάντιου ντάκου διήρκεσε συνολικά τέσσερις ημέρες και χωρίστηκε σε τέσσερα κομμάτια όσες είναι και οι περιφερειακές ενότητες του νησιού, ενώ κάθε κομμάτι έχει διάσταση 1,80 Χ 2 μέτρα. 



Για την παρασκευή του παξιμαδιού-γίγα χρησιμοποιήθηκε αλεύρι ολικής αλέσεως, κριθάρι, προζύμι, ελαιόλαδο και αλάτι, ενώ μόνο το ζυμάρι ζύγιζε 160 κιλά. 

Η παρουσίασή του έγινε σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, στο πλαίσιο διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον σύλλογο «Το Ρόδο». 
Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια και με την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων, συμμετεχόντων, διοργανωτών και κόσμου, ακολούθησε παραδοσιακή Κρητική βραδιά. 

Πηγή : 
flashnews.grprotothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου