Παγκόσμιο πρόβλημα η σπατάλη των πόρων

Κάθε χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλιέται και χάνεται (ουσιαστικά παράγουμε περισσότερο από όσο καταναλώνουμε). Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικοί πόροι που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία, μεταφορά και marketing των τροφίμων επίσης σπαταλιούνται! Το 28% της καλλιεργήσιμης γης παγκοσμίως παράγει δημητριακά που πετιούνται. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί με την Ασία, την Μογγολία και το Καζακστάν μαζί.

Καθώς οι εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης / ιχθυοκαλλιέργειες επεκτείνονται σε άγριες περιοχές (δάση, ποτάμια κ.α), ολόκληρα οικοσυστήματα χάνονται με άμεσο αντίκτυπο στην βιοποικιλότητα. Η σπατάλη νερού για την παραγωγή τροφής που ουσιαστικά καταλήγει στα σκουπίδια είναι επίσης πολύ μεγάλη καθώς και η παραγωγή CO2/χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου