Τι θα πάθετε αν φάτε κρέας πιθήκου και ελιές με χαλκό

Με αφορμή το πλέον πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, σχολιάζει τις συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει η τυχόν κατανάλωση των επικίνδυνων αυτών παρασκευασμάτων, o επιστημονικός συνεργάτης στο «Δημόκριτο» και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός.
Όπως επισημαίνει ο κύριος Κατσαρός αν φάμε τέτοιο κρέας «στην ηπιότερη περίπτωση θα πάθουμε γαστρεντερικές διαταραχές. Το πιο πιθανό είναι να πάθουμε σοβαρή δηλητηρίαση και να καταλήξουμε στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα που θα παρουσιάσουμε είναι υψηλός πυρετός και ενδεχόμενα μόλυνση του αίματος».
Αν φάμε ελιές με θειϊκό χαλκό θα πρέπει να ξέρουμε πως «ο θειϊκός χαλκός είναι από μόνος του ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο το οποίο θα επηρεάσει και το αιμοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και το ανοσοποιητικό του σύστημα, επομένως είναι κάτι πολύ σοβαρό».
Όπως δήλωσε στο star.gr ο Κος Κατσαρός «αποτελεί γεγονός ότι τα τρόφιμα αυτά είναι μολυσμένα, δηλητηριώδη και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται». Οι αρχές στη χώρα μας πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό, να εντατικοποιηθούν και να συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για το αν τα μολυσμένα αυτά τρόφιμα έχουν εισαχθεί και στην Ελλάδα, η ανησυχία των καταναλωτών είναι διάχυτη.
Τέλος ο κύριος Κατσαρός είπε «ότι έως αυτή την ώρα που μιλάμε γνωρίζουμε ότι δεν έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα μολυσμένα και επικίνδυνα τρόφιμα, όμως κανείς δε ξέρει τι μπορεί να μάθουμε τις επόμενες ώρες».
Πηγή : star.gr / tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου