Βιταμίνες & Ομορφιά


Όσο περίεργο και να σας φαίνεται η εμφάνισή σας αντικατοπτρίζει και το πόσο υγιείς  είστε! Για να παραμείνουν λαμπερά τα μάτια κ τα μαλλιά σας και καθαρό το δέρμα σας, η διατροφή σας πρέπει να περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες & θρεπτικά συστατικά. Μία διατροφή πλούσια σε «βιταμίνες ομορφιάς» μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην εμφάνισή σας και από τις ακριβότερες κρέμες & καλλυντικά ομορφιάς.

Η Βιταμίνη Α : βοηθά στην υγεία των ματιών και των μαλλιών. Το ξηρό δέρμα και η πιτυρίδα είναι δύο κοινά συμπτώματα έλλειψής της. Ο ρόλος της Βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το σώμα από μολύνσεις, διατηρώντας την υγεία των βλεννογόνων. Η έλλειψή της προκαλεί επίσης ακμή και άσπρους ή μαύρους πόρους στο δέρμα. Επίσης πρίν φύγετε για τις διακοπές σας το καλοκαίρι φροντίστε να φάτε άφθονες τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Α, προκειμένου να βοηθήσετε το δέρμα σας να μην καεί από τον ήλιο.



Η Βιταμίνη Β : Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ρυθμίζουν τις εκκρίσεις του δέρματος έτσι ώστε τα μαλλιά και το δέρμα να μην είναι ούτε λιπαρά ούτε όμως και ξηρά. Η έλλειψη των Βιταμινών Β κάνει τα μαλλιά να πέφτουν, να γεμίζουν πιτυρίδα και να ασπρίζουν πρόωρα. Αν τρώτε συστηματικά για μερικούς μήνες τροφές που περιέχουν παρα-αμινο-βενζοϊκό οξύ, φολικό οξύ, χαλκό και πανταθενικό οξύ έχετε 70% πιθανότητα να δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν και πάλι το παλιό τους χρώμα.

Η Βιταμίνη C : βοηθά να κρατιούνται σφιχτοί οι ιστοί του δέρματος. Είναι απαραίτητη επίσης για την υγεία των μαλλιών, των ματιών και των δοντιών.

Η Βιταμίνη D : σε συνδυασμό με το Ασβέστιο και το φώσφορο είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία των οστών, αλλά και για γερά & όμορφα δόντια και νύχια. Η έλλειψή της φαίνεται από τα μαλακά νύχια κ το χάλασμα των δοντιών.

Η Βιταμίνη Ε :  όχι μόνο απομακρύνει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια από το δέρμα, αλλά ρυθμίζει και την κυκλοφορία του αίματος, που είναι ζωτικό μέρος της ομορφιάς του δέρματος. Τα καφέ σημάδια των γηρατειών οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής. Να θυμάστε όμως ότι θα πάρει καιρό να φανούν τα όποια αποτελέσματα στην εμφάνισή σας.

Από το βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου – Τα Μυστικά της Υγιεινής Διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου