Η VIVARTIA στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


H Marfin Investment Group (MIG) με σημερινή ανακοίνωση της αναφέρει ότι η θυγατρική της Vivartia, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την εταιρεία Exeed Industries, τον βιομηχανικό βραχίονα της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Μνημόνιο προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών στον επιχειρηματικό τομέα τροφίμων και γεωργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. 
Ειδικότερα, περιλαμβάνει την σύσταση κοινής εταιρείας με ιδιοκτησία κατά 49% Vivartia και 51% Exeed Industries, η οποία θα δημιουργήσει εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 


Επιπλέον, η κοινή επιχείρηση, εκτός από τα νέα προϊόντα που θα σχεδιαστούν ειδικά για την κάλυψη αναγκών των καταναλωτών στην περιοχή, θα εισάγει άμεσα υφιστάμενα προϊόντα της Vivartia προκειμένου να διατεθούν στην αγορά της Μέσης Ανατολής.  Όπως αναφέρεται, η νέα εταιρεία απευθύνεται αρχικά σε αγορά 4.7 εκατομμυρίων καταναλωτών, ενώ το σύνολο της αγοράς που καλύπτεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά πάνω από 330 εκατομμύρια καταναλωτές. 

Η εταιρεία Exeed Industries είναι θυγατρική κατά 100% της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει ζωτική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του Άμπου Ντάμπι, των ΗΑΕ και της ευρύτερης περιοχής. Δραστηριοποιείται και επεκτείνεται στον γεωργικό τομέα, τα υλικά κατασκευών, την κλωστοϋφαντουργία καθώς και σε διεθνείς επενδύσεις στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. 

Σημειώνεται ότι η Vivartia, είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Τα επώνυμα προϊόντας της αναγνωρίζονται από εκατομμύρια καταναλωτές σε 30 χώρες. Μόνον στην Ελλάδα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Vivartia αγγίζουν καθημερινά στα 9 από τα 10 νοικοκυριά ενώ το 99% των καταναλωτών αναγνωρίζουν τα προϊόντα της. 

Ο Dr. Kamel Abdullah, Διευθύνων Σύμβουλος της Exeed Industries, δήλωσε: «Η Vivartia διαθέτει εξειδίκευση παγκοσμίου επιπέδου σε γαλακτοκομικά, χυμούς, τσάι και τρόφιμα υψηλής προϊόντας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της υποστηρίζονται από καινοτομική έρευνα, βιομηχανική παραγωγή, διανομή και ανάπτυξη προϊόντων σε όλους τους τομείς της αγοράς τροφίμων που δραστηριοποιείται». 

Ο Γιάννης Αρτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group, σημείωσε: «Υπάρχει εξαιρετική ταύτιση στις ικανότητες και τις εταιρικές αξίες ανάμεσα στους δύο Ομίλους. Οι δεξιότητες της Vivartia είναι συμπληρωματικές της Exeed Industries ενώ μοιραζόμαστε την εστίαση της στην ανάπτυξη κατηγοριών τροφίμων καθώς και του γεωργικού τομέα. Προσβλέπουμε να δημιουργήσουμε μαζί, μια εταιρεία διεθνούς βεληνεκούς που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής με υψηλού επιπέδου προϊόντα τροφίμων και ποτών.» 

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Ισκαντάρ Σαφά Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group, δήλωσε: «Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή είναι η αφετηρία πολλών άλλων επιχειρηματικών κινήσεων στην ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή των ΗΑΕ και της Μέσης Ανατολής, όπου μπορούν να δημιουργηθούν συνέργειες ανάμεσα σε τοπικές εταιρείες υψηλού κύρους και οικονομικής αξιοπιστίας με τις ηγετικές στις αγορές τους, εταιρείες, του ομίλου Marfin Investment Group.»

Πηγή : http://www.food-net.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου