Η Γαλλία επιβάλλει στα σούπερ μάρκετ να δίνουν τα απούλητα τρόφιμα τους σε φτωχούς

Ψηφίστηκε ομόφωνα νομοσχέδιο από τους αρμόδιους φορείς στη Γαλλία, ο οποιος ορίζει ότι απαγορεύεται στις μεγάλες αλυσίδες να πετάνε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν πωληθεί και θα πρέπει να τα δωρίζουν είτε σε κοινωφελείς οργανώσεις ή να τα δίνουν σε αλυσίδες που φτιάχνουν τροφές για κατοικίδια.
«Είναι σκανδαλώδες να βλέπουμε να χύνεται χλωρίνη στους σκουπιδοτενεκέδες των σούπερ μάρκετ μαζί με βρώσιμα τρόφιμα», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής του κοινοβουλίου Guillaume Garot που υποστήριξε το νομοσχέδιο.

Η Γαλλία, όμως δεν έμεινε μέχρι εκεί καθώς αποφασίστηκε να αρχίσουν στα σχολεία εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να μην κάνουν σπατάλες σε ό, τι αφορά το φαγητό. Την ίδια στιγμή που η κρίση μαστίζει την Ευρώπη, οι Γάλλοι πετούν μεταξύ 20 έως 30 κιλά τροφίμων ανά άτομο ετησίως, όπου κοστολογείται σε “πεταμένα” 12 έως 20 δισ ευρώ ετησίως.

Έτσι ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα, στην οποία Γερμανικών συμφερόντων σουπερ μαρκετ έδωσε εντολή να κλειδώνονται όλοι οι κάδοι έξω από κάθε κατάστημα και να μην έχει πρόσβαση κάποιος άστεγος ή άπορος που θα έψαχνε εκεί για τροφή.

http://newsfeed.time.com/2011/05/13/un-one-third-of-food-produced-for-human-consumption-is-uneaten/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου