ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΧΗΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ!!!!!!

    Τρικλοζάνη

                                                                  
Ένα χημικό, η τρικλοζάνη, που περιέχεται σε πλήθος προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως οδοντόκρεμες και σαπούνια, συνδέεται με πρόκληση εγκεφαλικών βλαβών στα έμβρυα.
Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν ερευνητές του
University of Florida προς τις εγκύους, αναφέροντας ότι υπάρχει περίπτωση, αν εκτίθενται στο χημικό, να θέσουν σε κίνδυνο το έμβρυο που κυοφορούν.

Η τρικλοζάνη είναι μια ισχυρή
αντιβακτηριακή ουσία που αναπτύχθηκε πριν από περίπου μισό αιώνα. Περιέχεται σε πλήθος προϊόντων, όπως οι οδοντόκρεμες, τα αποσμητικά, τα υγρά σαπούνια για τα χέρια, τα υγρά απορρυπαντικά για πλύσιμο των ρούχων, ακόμη και σε κάποια παιχνίδια. 

Ωστόσο έχουν υπάρξει φόβοι σχετικά με την επίδρασή της στην υγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα εφέτος η αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκινά μεγάλη ανασκόπηση σχετικά με την ασφάλεια της τρικλοζάνης. Στο πλαίσιο της νέας μελέτης των ειδικών από τη Φλόριδα πειράματα που διεξήχθησαν σε πρόβατα έδειξαν ότι η ουσία παρεμβαίνει σε ένα ένζυμο το οποίο επιτρέπει στα οιστρογόνα να κυκλοφορούν στη μήτρα. Τα οιστρογόνα βοηθούν να παραμένει ανοιχτή η κεντρική αρτηρία που τροφοδοτεί το έμβρυο με πλούσιο σε οξυγόνο αίμα. Αν υπάρχει έλλειψη της ορμόνης, η αρτηρία εμφανίζει στένωση και μειώνεται η παροχή οξυγόνου στο έμβρυο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικές βλάβες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου