Απέρριψαν οι Ευρωβουλευτές σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 το σχέδιο της Κομισιόν να δώσει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες τροφίμων να αναγράφουν στις ετικέτες των προϊόντων τους την ένδειξη: με λιγότερο λίπος, ζάχαρη ή αλάτι.
Η ψηφοφορία ήρθε δύο μέρες πριν όταν τα μέλη μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής αντιτάχθηκαν στην πρόταση για προσθήκη νέων διατροφικών κατηγοριών στους διατροφικούς ισχυρισμούς που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων.
Η πρόταση της Κομισιόν θα επέτρεπε στις βιομηχανίες να ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους έχουν τουλάχιστον 15% λίπος, ζάχαρη ή αλάτι, σύμφωνα με την περιεκτικότητα του ίδιου του προϊόντος και όχι βάσει άλλων συναφών προϊόντων της αγοράς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου