ΠΑΣΕΓΕΣ όργιο σπατάλης!

Στοιχεία-φωτιά για τα «έργα και τις ημέρες» αγροτικών συνεταιρισμών κατέθεσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλος. Σύμφωνα με τους πρώτους αριθμούς που γνωστοποιήθηκαν και προέρχονται από τις έρευνες που διεξήγαγαν για τη δεκαετία 2001-2011, τόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας όσο και οι ειδικές επιτροπές που συστάθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκύπτουν δαπάνες που δεν δικαιολογούνται να καλύπτονται από τους συνεταιρισμούς.

Όπως γράφει σήμερα το «’Εθνος», σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή που διάβασε το «καυτό» πόρισμα, μεταξύ άλλων προκύπτουν δαπάνες:
  1. 103.000 ευρώ που αφορούν την πιστωτική κάρτα του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, που την επίμαχη περίοδο ήταν ο σημερινός, επίσης πρόεδρος της, κ. Τζανέτος Καραμίχας. Οι δαπάνες πληρώνονταν από τον οργανισμό.
  2. Δαπάνη 100.000 για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο πρόεδρος. Η κάλυψη της δαπάνης αφορούσε το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα, και την καθαρίστρια.
  3. Δαπάνες 68.000 ευρώ για γραφείο στις Βρυξέλλες το οποίο επίσης δεν προβλεπόταν.
  4. Επίσης 46.000 ευρώ για δαπάνη κινητού τηλεφώνου για τον πρόεδρο και άλλες 30.000 ευρώ για τον γενικό διευθυντή. 
Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, τόνισε: «Πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς ωστόσο να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια».
Πηγή : newsbeast.gr – Το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου