Γιορτή Φιστικιού 2011 στην Αίγινα




Το μεγαλύτερο παστέλι του κόσμου, παρασκευασμένο από γνήσιο Aιγινήτικο φιστίκι, φιλοδοξεί να φτιάξει η Λέσχη Αρχιμαγείρων  Ελλάδας που θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Φιστικιού, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αίγινα, από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Το παστέλι, που θα έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά, θα διεκδικήσει ρεκόρ Γκίνες. Το τεράστιο γλυκό θα παρασκευαστεί εξολοκλήρου παρουσία του κόσμου στο λιμάνι της Αίγινας και συγκεκριμένα στο χώρο που περιβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα στηθεί ένα τραπέζι 45 μέτρων και οκτώ μεγάλες γκαζιέρες για ισάριθμες χύτρες χωρητικότητας 30 κιλών η καθεμία, όπου θα ετοιμάζεται το υλικό. Για τις ανάγκες της παρασκευής θα χρησιμοποιηθούν 300 κιλά ψίχα φιστίκι, 200 κιλά μέλι και 100 κιλά ζάχαρη.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας θα είναι ο ταμίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Τάσος Πρωτοψάλτης και από την πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής του Fistiki Fest ο Μανώλης Περατικός. Οκτώ βοηθοί chef θα φροντίζουν για την προετοιμασία των υλικών παρακολουθώντας τις χύτρες και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εθελοντών θα μεριμνά για κάθε άλλη ανάγκη.Μόλις ολοκληρωθεί το παστέλι θα κοπεί σε 2.000-2.500 κομμάτια και θα μοιραστεί στο κόσμο.

Με τη βοήθεια των εθελοντών οι επισκέπτες του νησιού θα παίρνουν φεύγοντας το κομμάτι τους, δεδομένου ότι –σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις το γλυκό θα είναι έτοιμο την ώρα της αναχώρησης της πλειονότητας του κόσμου.Η εκδήλωση αυτή άλλωστε, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, θα σηματοδοτήσει τη λήξη του Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

Το πρωί της Κυριακής ωστόσο (11π.μ.) θα πραγματοποιηθεί στη παραλία της Αίγινας διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, όπου θα λάβουν μέρος όσοι και όσες ειδικεύονται ερασιτεχνικά στη ζαχαροπλαστική φτιάχνοντας όποιο γλυκό θέλουν.
Θα ακολουθήσει διαγωνισμός επαγγελματιών ζαχαροπλαστών οι οποίοι θα κληθούν να φτιάξουν ένας συγκεκριμένο γλυκό. Το καλύτερο και στις δύο κατηγορίες θα βραβευθεί από την ειδική επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, η κριτικός γαστρονομίας Σούλα Μπόζη και ο υπεύθυνος γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού Μανώλης Περατικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου