Διεθνές συνέδριο για την Βιολογική Γεωργία στη Ζάκυνθο


Πλησιάζει ο καιρός για το Διεθνές συνέδριο του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo), για την Βιολογική Γεωργία και τον Αγρο-οικοτουρισμό στη Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2011 στη Ζάκυνθο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη και ενδυνάμωση της σχέσης της βιολογικής γεωργίας και του αγρο-οικοτουρισμού, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε μία εναλλακτική ανάπτυξη, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στη στήριξη της άμεσης εμπορίας (local markets, direct sales), στην ανάδειξη των τοπικών αγρο-κοινωνικο-πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, στην αλληλένδετη σχέση προστατευόμενων περιοχών και της βιολογικής γεωργίας, καθώς και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.


Το συνέδριο θα καλύψει τις θεματικές ενότητες της βιολογικής γεωργίας, του αγροτουρισμού, της βιοποικιλότητας, των προστατευόμενων περιοχών,  των τοπικών αγορών και των απευθείας εμπορίων, της γαστρονομίας, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, των περιπτώσεων μελέτης, της πράσινης οικονομίας και του αγροτουρισμού και ΑΜΕΑ.


Τις ενότητες αυτές θα υποστηρίξουν περισσότερες από 50 προφορικές παρουσιάσεις και 35 πόστερ από αναγνωρισμένους επιστήμονες και ερευνητές από πανεπιστήμια και ειδικούς από εμπλεκόμενους φορείς και οργανισμούς του κλάδου της βιολογικής γεωργίας. Η αναγνωρισιμότητα των ομιλητών είναι αναμφισβήτητη αφού επί σειρά ετών κατέχουν τιμητικές θέσεις στον κλάδο της βιολογικής γεωργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα ονόματα: Markus Arbenz (Γερμανία), Ranko Tadic (Κροατία), Χαρίκλεια Μινώτου (Ελλάδα), Karen Hoberg (Ισπανία), Drazen Lusic (Κροατία), Aktham Badran (Παλαιστίνη), Fabio Piccioli (Ιταλία), Paola Migliorini (Ιταλία), Guy Rilov (Ισραήλ), Yousri Hashem (Αίγυπτος). Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην Ελληνική γλώσσα καθ΄όλη την διάρκεια του συνεδρίου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί και η 6η Γενική Συνέλευση του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM - AgriBioMediterraneo, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, καθώς και η τελική συνάντηση του προγράμματος BIOLMED. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις όπως γευσιγνωσία βιολογικού ελαιολάδου, έκθεση φωτογραφίας για τη βιοποικιλότητα του Andrea Bonetti, διαγωνισμός κόμικ για τη βιολογική γεωργία και τον Αγροοικοτουρισμό, καθώς και εκδρομή με σκοπό να παρουσιαστούν παραδείγματα μελέτης στη Ζάκυνθο (ελαιοτριβεία, οινοποιεία, προστατευόμενες περιοχές, βιολογικά αγροκτήματα, αγροτουριστικές επιχειρήσεις, μοναδικά μεσογειακά οικοσυστήματα και τοπία).

Το Συνέδριο διοργανώνει ο Οργανισμός ΔΗΩ και η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΠΕΓΕΠ και του ΑΠΘ, και συμμετέχουν η IFOAM, ο οργανισμός ISOFAR και το BIOLMED. Yποστηρικτές και χορηγοί του συνεδρίου είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανισμοί και ιδιώτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και το πρόγραμμα του συνεδρίου: www.abmconference2011.org
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8224384 (ΔΗΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου