Αγοράζω Ελληνικά

Εάν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο νέο έτος να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1000 ευρώ, στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική μας οικονομία το σημαντικότατο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ». Επρόκειτο για μια εύστοχη οικονομική αποτίμηση του τι μπορούμε να καταφέρουμε, εμείς οι Έλληνες αν ενσυνείδητα, ενόψει της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε, στραφούμε όλοι στα προϊόντα που παράγονται ή κατασκευάζονται στον τόπο μας.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι, εάν έχει έννοια η συνέχιση του αγώνα, ο οποίος έχει λάβει εδώ και κάποια χρόνια με τη μορφή κίνησης πολιτών, ώστε να γίνει πεποίθηση σε όλο και περισσότερους, ότι η επιλογή των ελληνικών προϊόντων αποτελεί σήμερα εθνικό καθήκον. Ο κωδικός για τα ελληνικά προϊόντα αρχίζει με το 520 *.

Σε πόσο υψηλό βαθμό κοινωνικής συνοχής μπορούμε να φτάσουμε ως λαός, προκειμένου να ξεπεράσουμε το καταναλωτικό μοντέλο του πρόσφατου παρελθόντος μας, που για ένα μέσο πολίτη ήταν, κατά βάση, η καταναλωτική εμμονή στην ξένη ετικέτα, είτε αυτή αφορούσε σε ρούχα, είτε σε τρόφιμα;

Ίσως η συλλογική προσπάθεια να το επιτύχουμε είναι η καλύτερη απάντηση ημών των Ελλήνων προς όλους τους Ευρωπαίους «φίλους» μας, οι οποίοι εδώ και καιρό δεν παραλείπουν να λοιδωρούν και να ψελλίζουν ανέκδοτα για τις δυνατότητές μας ως έθνος. Η απάντηση αυτή δεν θα έχει τη λογική της τιμωρίας προς αυτούς, διότι θα ήταν παράλογο ή υπερβατικό να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εμπορικές συναλλαγές με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ.

Θα έχει όμως την έννοια της οργανωμένης αντίδρασης ενός λαού που έχει συνειδητοποιήσει ότι όταν επιλέγει, αγοράζει και καταναλώνει προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, ενισχύει την οικονομία, στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα παραγωγό και δημιουργεί στην ουσία νέες θέσεις εργασίας.

Κάποιοι θα πουν ότι τα παραπάνω είναι απλώς «ξαναζεσταμένο φαγητό». Οι ηλικιακά μεγαλύτεροι ίσως να φέρουν στη μνήμη τους παλαιότερες, φολκλορικού τύπου, τηλεοπτικές καμπάνιες, όπου ο ηθοποιός τελικώς γελοιοποιούνταν από την επιμονή του στα ξένα προϊόντα. Τώρα όμως οι καταστάσεις δεν είναι για γέλια. Η χώρα μας που, αν την παρομοιάσουμε με ταχεία, έτρεχε τόσα χρόνια με σπασμένα φρένα, σήμερα έχει εκτροχιαστεί.

Θεωρώ λοιπόν πως υπάρχουν ζητήματα, στα οποία εμείς ως ενεργοί πολίτες μπορούμε να συντονιστούμε και να λειτουργούμε εφεξής ως ένα σύνολο με διακριτή αυτονομία σκέψης, αλλά και με ομογενοποιημένη δράση, με αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον του τόπου μας. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα «καρτέλ» των πολιτών.

Ένα οιονεί καρτέλ, που θα μετέλθει των πρακτικών των «γνήσιων» ήδη εγκατεστημένων στη χώρα μας, ώστε να γίνει αντιληπτό στις ξένες πολυεθνικές και γενικότερα στους ξένους συνοδοιπόρους μας, ότι στην Ελλάδα μπορεί κάποιοι πολιτικοί να είναι άβουλοι, όμως οι πολίτες που, ως πειραματόζωα βιώνουν τις αναγκαστικώς εφαρμοζόμενες θεραπείες της οικονομικής κρίσης, μπορούν ακόμα και αντιδρούν.

Επειδή δε, οι ξένοι φίλοι μας με περισπούδαστες αναλύσεις που δημοσιεύονται σε πάσης φύσεως έντυπα και δηλώσεις σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς διαύλους των χωρών τους, οι οποίες τις περισσότερες φορές βρύθουν από υπερβολές και δυστυχώς αναλήθειες , μας θεωρούν ως εν δυνάμει επαναστάτες που σκοπεύουμε «σε μια νύχτα» να καταστρέψουμε τη χώρα μας, θεωρώ πως τους οφείλουμε μια απάντηση.

Η απάντηση προς όλους είναι πως εμείς οι Έλληνες πολίτες αφυπνιζόμαστε, οργανωνόμαστε και λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να επιβιώσει. Παύουμε επιτέλους να επιτρέπουμε σε κάποιους μονίμως να μας διαιρούν. Και εάν αυτό φαίνεται δύσκολο σε επίπεδο πολιτικής, τότε είναι στο χέρι μας να αρχίσουμε από τα εύκολα. Από τη μάρκα του ρυζιού και της σοκολάτας που θα ψωνίσουμε. Αγοράζουμε όλοι ελληνικά προϊόντα, καταναλώνουμε ότι παράγουμε.

* ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με το site agorazoellinika.gr ο κωδικός με τη μορφή barcode που ξεκινάει από 520 και βρίσκεται τυπωμένος στη συσκευασία ενός προϊόντος ΔΕΝ σημαίνει ότι το προϊόν είναι απαραίτητα ελληνικό. Με προσεκτική παρατήρηση σε όσα αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος μπορούμε συνήθως να συμπεράνουμε με ασφαλέστερο τρόπο για το εάν η εταιρεία παραγωγής είναι ελληνική ή τουλάχιστον αν το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα.

Πηγή : newsbomb.gr ~ ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου