Πράσινο τσάι vs παχυσαρκίας


Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να προλαμβάνει την παχυσαρκία, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστός ο μηχανισμός πρόληψης. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε της Ιαπωνίας, έδειξε ότι ποντίκια που τρέφονταν με σιτηρέσια υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος ανέπτυσσαν έναν προστατευτικό μηχανισμό στο πεπτικό τους σύστημα, όταν εισάγονταν σε αυτό πρωτεΐνες που συνδέονται με την επίδραση του πράσινου τσαγιού.
Ειδικότερα φάνηκε ότι στον λιπώδη ιστό του εντέρου των ποντικιών αυξήθηκε το επίπεδο έκφρασης της ινσουλίνης, η οποία αποτέλεσε την παράμετρο αξιολόγησης της επίδρασης του πράσινου τσαγιού στην παχυσαρκία. Αυτή η αύξηση συσχετίστηκε αρνητικά με την αύξηση του βάρους του λιπώδους ιστού στο πεπτικό σύστημα. Οι ερευνητές ταυτοποίησαν την πρωτεΐνη IGFBP-1 στα λιποκύτταρα, ως τον παράγοντα που σχετίζεται με την πρόληψη της παχυσαρκίας, εξαιτίας του πράσινου τσαγιού και πλέον θεωρούν ότι πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη δράση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου