Ανάκληση Ιχθυρών από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση κονσερβών αλίπαστων, που περιείχαν ισταμίνη σε ποσότητα μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο, προχώρησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος επίσημου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων.

Πρόκειται για αλίπαστους κολεούς ακέφαλους, σε λευκοσιδηρά κυτία, με την εμπορική επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟΝ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ», σε συσκευασία του 1 κιλού, με ημερομηνία παραγωγής 31.11.2010, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30.11.2012, με αριθμό παρτίδας LT16-301110 και με αριθμό γραμμοκώδικα 2121212121166. Το προϊόν παρασκευάζεται στην Χίο από την επιχείρηση ΒΑΣ. & ΝΙΚ. ΤΣΑΠΑΛΑΣ Ο.Ε. «ΑΙΓΑΙΟΝ» ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ, στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες) να μην το καταναλώσουν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου