ΕΦΕΤ: Προληπτική ανάκληση σταρένιου ψωμιού τόστ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.», σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "ψωμί τοστ σταρένιο", ελληνικής παρασκευής, στο οποίο εντοπίστηκε ευρωτίαση (μούχλα). Πρόκειται για το προϊόν «ΑΒ Ψωμί Τοστ Σταρένιο», σε συσκευασία των 350g και 700g, με ημερομηνία λήξης 31/10/12.
Η επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.» προχώρησε άμεσα σε ανάκληση του συνόλου των ανωτέρω παρτίδων από το συγκεκριμένο προϊόν και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ως όφειλε, ενώ από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται κάτωθι, προληπτικά να μην το καταναλώσουν.

Η απάντηση της εταιρείας : Σταθερή διατηρεί την πολιτική της για τη διάθεση τροφίμων που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους η ΑΒ Βασιλόπουλος. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, παρά την επικείμενη αλλαγή των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει προς πώληση προϊόντα που έχουν ξεπεράσει την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.


Πάγια και αδιαπραγμάτευτη, όπως επισημαίνει, πολιτική της, είναι τα τρόφιμα που πωλούνται στα καταστήματά της να ανταποκρίνονται τόσο στους αυστηρούς ελέγχους που εφαρμόζει, όσο και στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία. Ειδικά για τα τρόφιμα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει και εφαρμόζει ήδη πλήρες πρόγραμμα διαχείρισής τους.
Τα προϊόντα αυτά πωλούνται με μειωμένη τιμή και ειδική σήμανση και στην περίπτωση που δεν διατεθούν, αποσύρονται πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, προϊόντα από τις αποθήκες της που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα προς βρώση, παρέχονται δωρεάν στην Τράπεζα Τροφίμων (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και διανέμονται σε ΜΚΟ.

1 σχόλιο:

  1. Σταθερή διατηρεί την πολιτική της για τη διάθεση τροφίμων που πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους η ΑΒ Βασιλόπουλος. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, παρά την επικείμενη αλλαγή των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ, η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει προς πώληση προϊόντα που έχουν ξεπεράσει την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή