![]() |
Το Greeks Can! μαζί με τον
Ηλία Μαμαλάκη,
και τους
ανθρώπους που καλλιεργούν,
παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν
τα
καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο,
μιλάνε για την Ελληνική διατροφή.
|
Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη -σε συνεργασία με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- στο πλαίσιο της εκστρατείας "Οι Έλληνες μπορούν (Greeks Can)", παρουσιάζουν αύριο Πέμπτη 25/10/2012 ώρα 20:30-22:30 στο κινηματογράφο του Ιδρύματος μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελληνική Διατροφή.
• Τι είναι η Ελληνική διατροφή; Τι είναι αυτό που τη
χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο; Σε αυτά τα
ερωτήματα θα απαντήσει ο Ηλίας Μαμαλάκης με τη βοήθεια των καλεσμένων
μας.
• Φρέσκα προϊόντα από το χωράφι στο σπίτι μας χωρίς
μεσολαβητές; O Δημήτρης Κουτσολιούτσος που έφτιαξε το Γίνε Αγρότης θα μας
εξηγήσει πώς γίνεται,
• Τα περίφημα βαζάκια Γιαμ βρίσκουν θέση στα καλύτερα
ντελικατέσεν της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Η Αύρα Πανουσοπούλου θα μας
μιλήσει για την αγάπη της στις παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι που την
έκαναν να παράγει αυτά τα προϊόντα,
• Ανακαλύπτουν τους ρομαντικούς παραγωγούς και
καλλιεργητές και συλλέγουν τα πιο αγνά τοπικά προϊόντα: Οι Γιώργος και Θωμάς
Δούζης, θα μας πουν πως κατάφεραν να φτιάξουν τη σειρά Έργον και τις εξαγωγές.
• Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αρωματικά
βότανα. Ο Μιχάλης Σταματιάδης από το Mediterranean Herbs εξηγεί τις ευεργετικές
ιδιότητες των βοτάνων, την περισυλλογή τους και την χρησιμότητά τους στην
μεσογειακή διατροφή,
• Ο Γιάννης Μανδάλας από το Mastihashop θα μας ενημερώσει
για τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαστίχας της Χίου και τη μοναδικότητά της,
• Πώς συνδέεται η Ελληνική διατροφή με τον τουρισμό και
τα τοπικά προϊόντα; Ο Δημήτρης Βασιλείου από το Authentic Peloponnese αναλύει
τη σχέση δύο μεγάλων αναπτυξιακών πόλων της Ελλάδας: των προϊόντων και του
τουρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου