«Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση : Best food in the world - Η Ελληνική διατροφή»


Το Greeks Can! μαζί με τον 
Ηλία Μαμαλάκη, και τους 
ανθρώπους που καλλιεργούν, 
παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν 
τα καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο, 
μιλάνε για την Ελληνική διατροφή. 

Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη -σε συνεργασία με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- στο πλαίσιο της εκστρατείας "Οι Έλληνες μπορούν (Greeks Can)", παρουσιάζουν αύριο Πέμπτη 25/10/2012 ώρα 20:30-22:30 στο κινηματογράφο του Ιδρύματος μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελληνική Διατροφή.

• Τι είναι η Ελληνική διατροφή; Τι είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει ο Ηλίας Μαμαλάκης με τη βοήθεια των καλεσμένων μας. 


• Φρέσκα προϊόντα από το χωράφι στο σπίτι μας χωρίς μεσολαβητές; O Δημήτρης Κουτσολιούτσος που έφτιαξε το Γίνε Αγρότης θα μας εξηγήσει πώς γίνεται,

• Τα περίφημα βαζάκια Γιαμ βρίσκουν θέση στα καλύτερα ντελικατέσεν της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Η Αύρα Πανουσοπούλου θα μας μιλήσει για την αγάπη της στις παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι που την έκαναν να παράγει αυτά τα προϊόντα,

• Ανακαλύπτουν τους ρομαντικούς παραγωγούς και καλλιεργητές και συλλέγουν τα πιο αγνά τοπικά προϊόντα: Οι Γιώργος και Θωμάς Δούζης, θα μας πουν πως κατάφεραν να φτιάξουν τη σειρά Έργον και τις εξαγωγές.

• Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αρωματικά βότανα. Ο Μιχάλης Σταματιάδης από το Mediterranean Herbs εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, την περισυλλογή τους και την χρησιμότητά τους στην μεσογειακή διατροφή,

• Ο Γιάννης Μανδάλας από το Mastihashop θα μας ενημερώσει για τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαστίχας της Χίου και τη μοναδικότητά της,

• Πώς συνδέεται η Ελληνική διατροφή με τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα; Ο Δημήτρης Βασιλείου από το Authentic Peloponnese αναλύει τη σχέση δύο μεγάλων αναπτυξιακών πόλων της Ελλάδας: των προϊόντων και του τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου