Ένοχος για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων ο «γκουρού της δίαιτας»

Βέτο στον «γκουρού της δίαιτας» Πιερ Ντουκάν άσκησε γαλλικό δικαστήριο, απαγορεύοντας του να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα. 

Ο πασίγνωστος Γάλλος γιατρός βρέθηκε ένοχος για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής για τη συνταγογράφηση του φαρμάκου Mediator, καθώς αποδείχτηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων που το χρησιμοποίησαν για να χάσουν κιλά. Ο 72χρονος Ντουκάν βέβαια έχει ήδη αποχωρήσει οικειοθελώς από το επάγγελμα, από το 2012 και η απόφαση αυτή του δικαστηρίου θεωρείται συμβολική. 

Το φάρμακο αρχικά έκανε θραύση, αφού πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποίησαν μέχρι το 2009. Στην συνέχεια απαγορεύθηκε στη Γαλλία, ενώ είχε προηγηθεί η απαγόρευσή του σε Ιταλία και Ισπανία.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες που προκάλεσε το Mediator, ενώ υπάρχουν και μελέτες που ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 2.000. Ωστόσο, ο Γάλλος γιατρός φαίνεται ότι έπαιξε με τις ανθρώπινες ζωές προκειμένου ο ίδιος να πλουτίσει. 
Το βιβλίο του με την πασίγνωστη δίαιτα που φέρει το επώνυμο του  έσπασε ρεκόρ πουλώντας πάνω από 11.000.0000 αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και αποφέροντας στον Ντουκάν κέρδη 38 εκατομμυρίων ευρώ.
**To Food-isimo σας έχει ενημερώσει κατά το παρελθόν για τα προβλήματα ή αν θέλετε καλύτερα τα κενά που έχουν οι πρωτεϊνικές δίαιτες (κατά την γνώμη μου) όπως η περίφημη δίαιτα Atkins κ.α. Αυτό το περιστατικό έρχεται να αναδείξει το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είστε σε ότι σας πλασάρουν κατά καιρούς οι διάφοροι ειδικοί σε θέματα που αφορούν την διατροφή σας. 
Ο περί ο λόγος κύριος λοιπόν επέλεγε να συνταγογραφεί φάρμακα στους ασθενείς του, προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα (χάσιμο βάρους) και ο ίδιος παράλληλα πλούτιζε με τα βιβλία που εξέδιδε υποσχόμενος το αδύνατο! Παν μέτρον άριστον λοιπόν κύριοι και κυρίες....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου