Έπιασε ψάρι 200 ετών!

Ένας άνδρας ψάρεψε στην Αλάσκα ένα κοκκινόψαρο (Sebastes borealis) ηλικίας 200 ετών. Ο Henry Liebman από το Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών ψάρευε ανοιχτά της Αλάσκα στις 21 Ιουνίου όταν έπιασε το ψάρι σε βάθος 275 μέτρων. 
Τα κοκκινόψαρα, που έχουν πορτοκαλί, ροζ και κόκκινες αποχρώσεις στην κορυφή του λευκού τους σώματος, αποτελούν κοινό είδος ψαριού στην Αλάσκα και ζουν σε βάθη άνω των 762 μέτρων. Εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Αλιείας δήλωσε ότι το ψάρι υποβάλλεται σε αναλύσεις για να προσδιοριστεί η ηλικία του, αν και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 200 ετών.



Ο Liebman άφησε στους ερευνητές ένα δείγμα και θα επιστρέψει πίσω στο Σηάτλ μαζί με το ψάρι. Το σημερινό ρεκόρ το κατέχει ένα κοκκινόψαρο ηλικίας 175 ετών, ενώ το 2007 ένας ψαράς έπιασε ένα ψάρι του συγκεκριμένου είδους ηλικίας 115 ετών.
Έκπληκτοι οι ερευνητές του αμερικανικού Οργανισμού Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) διαπίστωσαν ότι το ψάρι ήταν γόνιμο και παρά την προχωρημένη ηλικία οι ωοθήκες του ήταν γεμάτες έμβρυα.
Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν τη μακροζωία ορισμένων ζώων. Τα μεγαλύτερα ζώα τείνουν να ζουν περισσότερο, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των κοκκινόψαρων που παρά το μέγεθός τους είναι αιωνόβια.

Πηγή : http://www.econews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου