Ενημέρωση ΕΦΕΤ σχετικά με ανάκληση μη ασφαλούς πυρηνελαίου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων και ύστερα από εργαστηριακές δοκιμές στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος πυρηνελαίου στο οποίο ανιχνεύτηκε συγκέντρωση Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων πάνω από τα νομοθετημένα όρια καθιστώντας το τρόφιμο μη ασφαλές.

Πρόκειται για το προϊόν Πυρηνέλαιο, με την εμπορική ονομασία «ΑΒΕΑ», σε μεταλλικό περιέκτη των 5lt, με αρ. παρτίδας L617/6/2015 και με Ημερομηνία Ανάλωσης κατά Προτίμηση πριν από το τέλος : 17/06/2015. Το εν λόγω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την Α.Β.Ε.Α. Συνεταιριστική Ελαιουργία Χανίων, 28ης Οκτωβρίου, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά Κρήτης.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές,  οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή : ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου