100% ασφαλή τα προϊόντα που καταναλώσαμε το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε και πλέον μπορούμε να δώσουμε «συγχαρητήρια» σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΦΕΤ, Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κτηνιατρικές υπηρεσίες κτλ), οι οποίοι κατάφεραν και διασφάλισαν στο ακέραιο την ποιότητα όλων ανεξαιρέτως των προϊόντων που διατέθηκαν στο καταναλωτικό κοινό την περίοδο των εορτών, μιας και δεν βρέθηκε ούτε ένα κιλό κρέατος το οποίο να πρέπει να ανακληθεί! Τελικά φάνηκε ότι υπάρχει συνείδηση ως προς την ασφάλεια του καταναλωτή κι όλοι (χονδρέμποροι, κρεατέμποροι, super market, κρεοπωλεία κ.α) ακολούθησαν πιστά το γράμμα του νόμου!

Τι και αν φέτος συνέπεσε το Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών (με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε αμνοερίφια) , τι και αν είναι ευρέως διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια η μέθοδος του «Ιωάννη του βαπτιστή» να βαπτίζονται δηλαδή ως Ελληνικά κάθε λογής κρέατα, τι και αν γνωστή Γερμανική εταιρεία πουλούσε με 3,99€ / κιλό το αρνί….τίποτα ύποπτο σε όλα αυτά!

Οι δηλώσεις του Υπ.Α.Α.Τ

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενόψει του Πάσχα, θέτει σε εφαρμογή σχέδιο δράσης που αφορά σε εντατικούς ελέγχους στον τομέα του κρέατος των αμνοεριφίων, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Πιο αναλυτικά: το σχέδιο αυτό αφορά ελέγχους που διενεργούνται σε ζώντα ζώα ενδοκοινοτικού εμπορίου και τρίτων χωρών, ενδοκοινοτικού εμπορίου και τρίτων χωρών, στα σφαγεία της χώρας, σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρεάτων και σε ψυκτικές εγκαταστάσεις, στους κύριους οδικούς άξονες και σε σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης.

«Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνέργεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθεί προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών κάθε είδους παράνομη διακίνηση ή παραπλάνησή τους» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης».



1 σχόλιο:

  1. Κοντά στο βασιλικό ποτίζετε και η γλάστρα....όπως λέει σοφά ο Ελληνικός λαός...

    Ένα πουλάκι μου "σφύριξε¨ σήμερα ότι κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δε βγήκε για έλεγχο (παρά μόνο ένα 10' λόγω των τηλεοπτικών συνεργείων...), διότι σε περίπτωση που ξεκινούσαν έπρεπε να πάνε σε όλους για να μην θεωρηθεί ώς επιλεκτικός ο έλεγχος και τα τυχόν πρόστιμα!
    Προσπάθησα να μάθω επί 3 ημέρες πόσοι έλεγχοι διενεργήθηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα από τον ίδιο τον ΕΦΕΤ και δεν έλαβα κάποια απάντηση....
    Τελειώνοντας να ρωτήσω εγώ τί έγινε το κοπάδι του Έβρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή