Άρωμα : Ένα κρέας πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα

Το μοσχαρίσιο κρέας 'Αρωμα είναι προϊόν μακρόχρονης εξέλιξης της Φάρμας Κουτσιώφτη. Εγκαταστημένη στη Βέροια -στην κτηνοτροφική πρωτεύουσα της Ελλάδας- η φάρμα έθεσε ως σκοπό της την εξέλιξη του προϊόντος της συνεργαζόμενη με κορυφαίους επαγγελματίες και οργανισμούς όπως το ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Το μοσχαρίσιο κρέας 'Αρωμα προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία όπου οι αισθήσεις παρασύρονται από τα μοναδικά του οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Οι λεπτές ίνες χαρίζουν μαλακή υφή σε ένα χυμώδες κρέας, με χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Το μοναδικό του άρωμα γίνεται άμεσα αντιληπτό από την νοικοκυρά και τον επαγγελματία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και κορυφώνεται όταν έρχεται σε επαφή με τον ουρανίσκο μας.

Το εκλεκτό αυτό τρόφιμο είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης αφοσίωσης και τεχνικής στην παραγωγή βόειου κρέατος. Προέρχεται αποκλειστικά από βοοειδή των φυλών Limousin, γνωστής για το μαλακό στην κοπή, τρυφερό κατά τη μάσηση, και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη κρέας που παράγει, καθώς και Blonde D' Aquitaine και Aubrac, που δίνουν υψηλή αναλογία κρέατος προς λίπος.

Η επιλογή των μόσχων γίνεται αποκλειστικά από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής μόσχων της Γαλλίας, ενώ όλος ο κύκλος παραγωγής (από τη φάρμα στο τραπέζι) γίνεται υπό τον έλεγχο του κρατικού οργανισμού AgrocertΤα ταυρίδια εισάγονται σε ηλικία 7 μηνών και εκτρέφονται για έξι μήνες με ειδικό μείγμα τροφής που αποτελεί προϊόν  ερευνητικού προγράμματος της Κτηνιατρικής Σχολής και του ΑΠΘ.

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μίγμα περιέχει μόνο φυσικά αρωματικά συστατικά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιπλέον εμπλουτίζουν τους μύες του ζώου με ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

Τα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι διατροφικά απαραίτητα καθώς δεν συντίθενται από τον ανθρώπινο οργανισμό (προσλαμβάνονται μόνο μέσω τροφίμων). Έχουν επίσης συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος, την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση έναντι χρόνιων ασθενειών και την καλή ανάπτυξη του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη.

Στόχος του κρέατος 'Αρωμα είναι να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προϊόν υψηλής οργανοληπτικής και θρεπτικής αξίας, προωθώντας την καλή υγεία με φυσικό τρόπο και προσφέροντας μία καινούρια γαστριμαργική εμπειρία στο τραπέζι.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.aroma.farmakoutsiofti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου