Ο “Πόλεμος” των Burger

Ο πόλεμος κηρύχτηκε και επίσημα. Μετά την McDonalds η οποία ήρθε προ ετών στην Ελλάδα για να χτυπήσει τα Goody’s στην έδρα τους, ένας ακόμη πολυεθνικός κολοσσός εμφανίζεται έτοιμος να αναμετρηθεί με την ελληνική εταιρεία γρήγορου φαγητού που κρατάει για τα καλά τα πρωτεία στην αγορά.

Η είσοδος της Burger King στην Ελλάδα ανακοινώθηκε χθες με κάθε επισημότητα στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές. H εισηγμένη με τα περισσότερα από 14.000 εστιατόρια ανά τον κόσμο Burger King Worldwide έχει χαράξει στρατηγική η οποία αποσκοπεί στο να επεκτείνει την παρουσία της σε Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και –φυσικά- Ελλάδα.

Από τις χώρες που προαναφέρθηκαν, η μοναδική στην οποία η Burger King δεν είναι ήδη παρούσα είναι η Ελλάδα. Ωστόσο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες τρεις αγορές, έγινε γνωστό ότι υπάρχει επενδυτικό σχέδιο ταχύτατης ανάπτυξης με την υλοποίηση του οποίου θα δημιουργηθούν περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε την παρουσία της BurgerKing σε Ιταλία Πολωνία και Ρουμανία αλλά και που θα επεκταθούμε σε μια καινούργια αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας» δήλωσε ο Joce Cil πρόεδρος της BG στην Ευρώπη.

Το ερώτημα που γεννάται πλέον είναι αν η Burger King θα καταφέρει να κάνει στην Ελλάδα αυτό που δεν έκανε η Mc Donalds. H εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερα από 11 εκατομμύρια επισκέπτες σε ημερήσια βάση σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο. Παρ’ όλα  αυτά, θεωρείται το Νο2 στον κόσμο πίσω από την McDonalds.

Πηγή : Food-isimo – fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου