Ανάκληση MARS και SNICKERS

Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε εχτές 23/02 ότι διέταξε μια γιγάντια ανάκληση σε 55 χώρες προϊόντων της που παράγονται στην Ολλανδία, αφού ένας καταναλωτής βρήκε ένα κομμάτι πλαστικού σ' ένα προϊόν του ομίλου.
AdTech Ad
Ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία “MARS HELLAS”, ενημερώθηκε για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων MARS και SNICKERS που έχουν παραχθεί στην Ολλανδία από την Mars Nederland B.V. κι έχουν διακινηθεί στη χώρα μας από την εν λόγω εταιρεία. Η ανάκληση πραγματοποιείται ύστερα από εντοπισμό ξένου σώματος (πλαστική ύλη) σε ένα από τα προϊόντα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής παρτίδες των κατωτέρω προϊόντων:

Η εταιρεία “MARS HELLAS” έχει ήδη ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με την έκδοση σχετικού δελτίου τύπου και έχει ξεκινήσει την ανάκληση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, καλούνται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που διαθέτουν τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων στους καταναλωτές για την άμεση απομάκρυνσή των. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τις ανωτέρω παρτίδες προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν.

"Απ' ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά "αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία", σ' ένα εργοστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Στη Γερμανία, η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από τις 19 Ιουνίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mars Γερμανίας.

"Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν", αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της. Στην ανακοίνωση της Mars δεν αναφέρεται ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.

Πηγή : ΕΦΕΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου