Όταν ο ΕΦΕΤ κάνει καλά την δουλειά του....!!!!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές ενημερώθηκε για τη διακίνηση μη γαλακτοκομικής κρέμας που περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος η οποία δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας της! Το συγκεκριμένο προϊόν παρήχθη στην Ιταλία και διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω των εταιριών «Γάμα Δέλτα Εισαγωγική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» (Στρατιωτικό Πρατήριο Θεσσαλονίκης, Γρηγ. Λαμπράκη 13, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 546 22) και «Αλυσίδα Τροφοδοσίες Σούπερμάρκετ Α.Ε.» (Κάμπος Τρίκλινου – ΚΕΡΚΥΡΑ 49100).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «HALTA – Vegetable and whipped » σε περιέκτες των 250 ml :


Σημειώνεται ότι η ονομασία πώλησης του ανωτέρω προϊόντος στην αγορά της Κέρκυρας, μέσω της εταιρίας «Αλυσίδα Τροφοδοσίες Σούπερμάρκετ Α.Ε.», είναι «HALTA – φυτική σαντιγί ζαχαροπλαστικής », με αριθμό παρτίδας 104016 και ημερομηνία λήξης 15/12/2010. Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι 418 συσκευασίες.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες γάλακτος, να μην το καταναλώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου