STOP σε ακατάλληλα τροφιμα!!!

Στην απαγόρευση  εισόδου  στη  χώρα μας μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων τροφίμων φυτικής προέλευσης προχώρησαν οι γεωπόνοι των Αντιπεριφερειών Πειραιά κ Νήσων, στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της προστασίας των καταναλωτών.
 Πρόκειται συγκεκριμένα για 22,5 τόνους μαυροσίταρου – φαγόπυρου προέλευσης Κίνας το οποίο επρόκειτο να εισαχθεί στην χώρα μας μέσω του Ε΄ και ΣΤ΄ Τελωνείων Πειραιά. Το προϊόν που ήταν συσκευασμένο σε 900 σάκους κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς διαπιστώθηκε η ανάπτυξη μούχλας τόσο στην επιφάνεια όσο και στο εσωτερικό των σάκων που ήταν αποθηκευμένο.

Αμέσως έγινε δέσμευση από τις Αντιπεριφέρειες Πειραιά και Νήσων και διατάχθηκε η απαγόρευση της εισαγωγής του προϊόντος στην εγχώρια αγορά, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.
Παράλληλα ελέχθησαν 68 φορτία με ζωοτροφές συνολικού βάρους 1.258.818 κιλών. Σε 2 φορτία από τα παραπάνω, τα οποία δεν έφεραν σήμανση στα Ελληνικά όπως προβλέπεται, ειδοποιήθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιβολή κυρώσεων.
Τέλος σε αγορανομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, στην ΚΑΑ Ρέντη καθώς και σε σούπερ μάρκετ, για εύρεση λεμονιών Τουρκίας και γλυκολέμονων Μεξικού με πιθανή ύπαρξη της ουσίας "Μορφολίνη'', δεσμεύτηκαν : 188 κιλά λεμόνια Τουρκίας και 80 κιλά γλυκολέμονα Μεξικού
κατεστράφησαν :150 κιλά λεμόνια Τουρκίας και 41 κιλά γλυκολέμονα Μεξικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου