Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στη Μελισσοκομία στην Ελλάδα και διεθνώς» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν αποτελέσματα έρευνας των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, παρουσιάσεις της διεθνούς βιβλιογραφίας, εικονογραφημένα κείμενα (posters) και video- προβολές.
Σχετικά άρθρα του Food-isimo : ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Α. Προϊόντα της Μελισσοκομίας (12.00-13.30)
- Ποιότητα, ταυτότητα, έλεγχος, νομοθεσία
- Επιβάρυνση από ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών. Μέτρα περιορισμού – εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης εχθρών και
ασθενειών
- Ποιότητα, ταυτότητα, έλεγχος, νομοθεσία
- Επιβάρυνση από ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών. Μέτρα περιορισμού – εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης εχθρών και
ασθενειών
- Επιδράσεις της χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών στην Μελισσοκομία
- «Εργαλεία» διάθεσης και προώθησης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΤΣΠ)
- «Εργαλεία» διάθεσης και προώθησης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΤΣΠ)
Β. Μελισσοκομική Πρακτική (14.00-17.00)
- Επίδραση των κλιματικών παραμέτρων στην άσκηση της Μελισσοκομίας
- Δυνατότητες- εναλλακτικές αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων (ξηρασία)
- Ασθένειες των μελισσών, μήπως υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του μοντέλου: διάγνωση-θεραπεία;
- Οικονομικότητα της μελισσοκομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου