BioEnergy Italy: μια έκθεση αποκλειστικά για αγρότες


Οι εκθεσιακοί φορείς Cremona Fiere και DLG International (Agri Technica, Euro Tier) αποφάσισαν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια εκθεσιακή πλατφόρμα για τον αγροτικό τομέα της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρώτη εκδήλωση αυτής της στρατηγικής συμμαχίας θα λάβει χώρα στην Cremona από 18 έως 20 Μαρτίου 2011: η BioEnergy Italy.

Η BioEnergy Italy είναι μια καινούργια επαγγελματική έκθεση με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά σε αγρότες, δήμους και βιομηχανίες τροφίμων. Στόχος της επαγγελματικής σχέσης μεταξύ της Ιταλικής Cremona Fiere και της Γερμανικής αγροτικής εταιρίας DLG είναι να δώσουν μεγαλύτερη αξία στις εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΑΠΕ και παράλληλα να τους προσφέρουν μια διεθνή πλατφόρμα για να εξελίξουν τις δουλειές τους. 


Η έκθεση Bio Energy Italy θα επικεντρωθεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως το βιοαέριο, τα φωτοβολταϊκά, την χρήση των υποπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, όπως τον ελαιοπυρήνα, με κύριο σκοπό την αποκέντρωση της εθνικής παραγωγής ενέργειας.

Παγκοσμίως επενδύονται 162 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ΑΠΕ, ένα μεγάλο μέρος από αυτά στην ΕΕ. Το 37% του ποσού το οποίο επενδύεται σε παραγωγή αερίου και πετρελαίου, επενδύετε ήδη σε εκμετάλλευση από ανανεώσιμες πυγές ενέργειας. Από αυτές τις επενδύσεις το 50% πάει στην παραγωγή αιολικής ενέργειας και το 20% στην παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά.

Ο τομέας ο οποίος βάση προβλέψεων έχει την γρηγορότερη εξέλιξη είναι αυτός της παραγωγής ενέργειας με βιοαέριο (+285% μέσα σε 2 χρόνια στην Ιταλία). Την πρώτη θέση στην τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα την κρατάει η Γερμανία και στην  Bio Energy Italy θα εκτεθούν οι τελευταίες και πιο σύγχρονες λύσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η έκθεση στην Cremona και για την βιομηχανία τροφίμων, όπως για παράδειγμα για τα ελαιοτριβεία. Στην Ιταλία ήδη το 98% του υποπροϊόντος της ελαιοκομίας (ο ελαιοπυρήνας και τα παράγωγά του – πυρηνέλαιο, πυρηνόξυλο, σαπούνια) χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αλλά το δυναμικό του ελαιοπυρήνα και των παραγώγων του δεν σταματάει εδώ. Παράλληλα με την ηλεκτρική ενέργεια παράγεται και θερμική ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί εμπορικά.
Στην έκθεση στην Cremona θα διοργανωθούν ημερίδες και σεμινάρια για εταιρίες, δήμους και βιομηχανίες τροφίμων, για να ενημερωθούν για τις διάφορες λύσεις στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Η γκάμα των λύσεων είναι μεγάλη και στην Bio Energy Italy μπορεί η κάθε εταιρία ανάλογα με την ανάγκη και τον χαρακτήρα της να συμβουλευτεί πια μέθοδο να εφαρμόσει και με πια επένδυση.


More info : http://www.bioenergyitaly.com/.
Για συμμετοχές υπεύθυνη είναι η εταιρεία GR.I.D.
Διεύθυνση: Σωκράτους 13, 145 61 Κηφισιά, τηλ.: 210/8088351-2,

Πηγή : www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου