Ταλιατέλες με γλυκιά λευκή σάλτσα

Η συνταγή αυτή καθώς κ πολλές ακόμα όμορφες & πρωτότυπες συνταγές στο  http://donkeyandthecarrot.blogspot.com  


Είναι μια πολύ ωραία ιδέα, αν θέλετε να ξεφύγετε απο τα σπαγγέτι 4 τυριά ή την αγαπημένη alfredo με σκορδάκι ή ακόμα και την μία και μονάδικη καρμπονάρα.




Υλικά (για 2 άτομα)

  • Ταλιατέλες Αρκαδίας ή οποιοδήποτε ζυμαρικό προτιμάτε
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, light
  • 50γρ blue cheese, τριμμένο ή σε κομματάκια
  • 1 σακουλάκι φρέσκια μοτσαρέλα, 100-125 gr (περιέχει 1 μπαλίτσα σε άλμη), τριμμένη ή σε κομματάκια
  • 1 ωμή πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
  • μισό κουταλάκι του γλυκού, καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2-3 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς 
  • 1  1/2 ποτήρι του κρασιού, λευκό γλυκό κρασί, εγώ χρησιμοποίησα Σάμου 
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο αλατάκι και μπόλικο πιπεράκι 

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σας al dente (να κρατάνε δηλαδή λίγο για να τα τελειώσετε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα) σε άφθονο αλατισμένο νερό. 
Σε ένα αντικολλητικό  βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τσιγαρίζετε το μπέικον στο λίπος του.
Το αφαιρείτε απο το τηγάνι και προσθέτετε ελαιόλαδο. 
Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. 
Τα σβήνετε με το κρασί, και το αφήνετε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. 
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνετε τα μπαχαρικά (αυξομειώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δοκιμάστε και πάει λέγοντας) . 
Προσθέτετε τα τυριά τριμμένα ή έστω σε κομματάκια. Επειδή η μοτσαρέλα έχει την τάση να γίνεται ''λαστιχένια'' (γι αυτό άλλωστε είναι ιδανική για πίτσα, για αυτές τις λαχταριστές ''κλωστές'' λιωμένης μοτσαρέλας...!!!), ανακατέψτε με υπομονή και λιώστε και ομογενοποιήστε τα τυριά σας (αν είναι τριμμένα ακόμα καλύτερα, δε θα υπάρχει θέμα). 
Αφήστε τη σάλτσα για ένα λεπτό ακόμα. 
Ρίξτε το μπέικον και τα ζυμαρικά σας στο τηγάνι, και ανακατέψτε γρήγορα. Διαφορετικά, σερβίρετε τη σάλτσα πάνω απο την κάθε μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου