Επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος


Μπορεί μετά τις μέρες του Πάσχα όλοι μας να έχουμε πάρει λίγα κιλάκια παραπάνω -αποτέλεσμα των μικρών μας ατασταλειών- και να θέλουμε να απαλαγούμε γρήγορα από αυτά, οστόσο θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην επιλογή του τρόπου που θα γίνει αυτό, ώστε να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας και τον οργανισμό μας.

Ο ΕΟΦ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τα προϊόντα Li Da capsules και FRUTA PLANTA/REDUCE WEIGHT, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίστοιχα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

1 σχόλιο:

  1. Το σημερινό άρθρο έρχεται (κατα κάποιον τρόπο) να συμπληρώσει προηγούμενο άρθρο με τίτλο

    Συμπληρώματα Διατροφής : Δεν είναι όλα «αθώα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή