Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Στην ανάδειξη της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και το πώς αυτή αποτυπώνεται στο φαγητό της και στην κουζίνα της είναι ο στόχος του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο κεντρικός δήμος της πόλης από αύριο Παρασκευή έως και τις 5 Δεκεμβρίου.
«Θέλουμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό του φαγητού της πόλης, τη δυναμική της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, τα τοπικά προϊόντα διάφορων περιοχών της χώρας, αλλά και τον πολιτισμό του κρασιού», δήλωσε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης είναι μια καλή ευκαιρία για να συνδεθούν η καθαριότητα και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο συγκεκριμένο τομέα, με το συστηματικό έλεγχο και με τη χορήγηση του σήματος ποιότητας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόνισε ο Κος Μπουτάρης.
Το φεστιβάλ θα έχει και εκδηλώσεις για τα παιδιά και σκοπός του δήμου είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά ώστε να σταματήσουν να ζητούν ακατάλληλες τροφές από κυλικεία και καντίνες, αλλά και να καταπολεμήσει το φαινόμενο της παχυσαρκίας. Ενας ακόμη στόχος είναι, σε συνεννόηση με τα εστιατόρια τη πόλης, οι μερίδες φαγητού που προετοιμάζονται κάθε μέρα αλλά δεν διατίθενται, να προσφέρονται στα συσσίτια υπέρ των άπορων συμπολιτών.
 Με το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης ο δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό που θα παραμείνει στη πόλη, θα αναπτύξει τη γαστρονομική αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά θα τονώσει και την υπόλοιπη αγορά της πόλης. Υπάρχει επίσης η σκέψη το φεστιβάλ να επαναληφθεί και την ερχόμενη Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου