O χάρτης των Γεύσεων. . .


Ο Χάρτης των Γεύσεων, η σημαντική οινική συνάντηση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus, ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκθέτες και επισκέπτες στην 9η στη σειρά διοργάνωσή της. Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας: 12.00 - 21.00) θα φέρει κοντά μας την αφρόκρεμα της ελληνικής οινοποιίας, καθώς και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων που εκπροσωπούν τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές της υφηλίου.
Οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, ανάμεσά τους αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο καλαίσθητο και πολιτισμένο περιβάλλον της Αποθήκης Γ, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.

Ο Χάρτης των Γεύσεων, που έχει αναδειχθεί σε σημείο συνάντησης τόσο για τους οινόφιλους όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την Ελλάδα, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες. Άλλωστε το κρασί, τα αποστάγματα και η γαστρονομία παραμένουν δυναμικοί κλάδοι που βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους. 

Όσο για τους επισκέπτες, με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα, και γνωρίζοντας τους δημιουργούς τους. Θα μπορέσουν ακόμη να παρακολουθήσουν πρωτότυπες, εξειδικευμένες παρουσιάσεις και διαλέξεις στο αμφιθέατρο Marco Polo.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες: τηλ. 2310/888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου