Η Φαντασία και η Μοριακή Γαστρονομία φαίνεται πως δεν έχουν όρια…


Εκεί που η μοριακή γαστρονομία συναντά την κλασική μαγειρική δημιουργήθηκαν τα μοναδικά «διάφανα» πατατάκια, που μοιάζουν στην όψη σαν ένα μικρό κομμάτι γυαλιού, ενώ στη γεύση θυμίζουν στο ακέραιο τα αλατισμένα γνωστά σε όλους μας τσιπς.
Υπεύθυνος ο σεφ Hamid Salimian από το Βανκούβερ του Καναδά, ο οποίος  παρασκευάζει καθημερινά και σερβίρει στους πελάτες του αυτά τα πρωτότυπα διάφανα πατατάκια που βλέπετε, κερδίζοντας τις γευστικές εντυπώσεις.
Ο Hamid Salimian, σεφ στο διάσημο καναδικό εστιατόριο «Diva at the Met», παρουσιάζει μία νέα εκδοχή τσιπς που σίγουρα δεν θα βρείτε στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας. Τραγανά, αλατισμένα επαρκώς και πρωτίστως διάφανα πατατάκια συνοδεύουν το ποτό των επισκεπτών, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες, αλάτι και διάφορα αρωματικά βότανα, ενώ το μυστικό βρίσκεται σε ένα ειδικό τζελ που παρασκευάζει ο σεφ, το οποίο προσφέρει την τελική διαφάνεια στα πατατάκια. Όσο για το σχήμα; Αυτό αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις του σεφ!

«Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πανομοιότυπη με τα κοινά τσιπς. Το τελείωμα της συνταγής αλλάζει, αφού μια επάλειψη με το ειδικό τζελ είναι που κάνει τη διαφορά. Η συνέχεια είναι λίγο ώς πολύ γνωστή…Γίνονται ανάρπαστα!», λέει ο σεφ.

1 σχόλιο:

  1. Διαβάστε επίσης το παλαιότερο άρθρο του Food-isimo

    ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ...

    http://food-isimo.blogspot.gr/2011/01/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή