2 ακόμα σοκολάτες ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ


Τις σοκολάτες «Basic soya kuvertüre 40%» & «Labooko dark chocolate 80% Peru Criollo»  ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ ως μη ασφαλή προιόνταΟ Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία δειγμάτων σοκολάτας, συσκευασίας 130 και 70gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών τους.



Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις σοκολάτες με τις κάτωθι εμπορικές ονομασίες:

1. «Basic soya kuvertüre 40%», με ημερομηνία λήξης 04.12.2012
2. «Labooko dark chocolate 80% Peru Criollo» με ημερομηνία λήξης 10.11.2012
 Τα ανωτέρω προϊόντα εισάγονται από την εταιρεία «ΜΟΣΕΣΚΟΥ ΒΙΡ. ΛΑΟΥΡΑ» με διακριτικό τίτλο “gusto raro” (Φαλήρου 76, Κουκάκι).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του απόσυρση του συνόλου των εν λόγω προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανωτέρω συστατικό, να μην καταναλώσουν τα εν λόγω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται στις φωτογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου