61.250 δολάρια για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο

Ζυγίζει 1 κιλό και 890 γραμμάρια και πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 61.250 δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, ο οποίος οργάνωσε τη δημοπρασία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο.
«Είναι μακράν η μεγαλύτερη τρούφα που έχει βρεθεί ποτέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Sotheby’s. Ο ενδιαφερόμενος από την Ταϊβάν, λάτρης τόσο του καλού φαγητού όσο και του κρασιού, έσπευσε να κάνει τη γιγάντια τρούφα δική του μέσω τηλεφώνου.
Την πολύτιμη τρούφα ανακάλυψε την περασμένη εβδομάδα στην Κεντρική Ιταλία υπάλληλος της εταιρείας Sabatino tartufi, εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών αυτού του σπάνιου είδους μανιταριού το οποίο σχηματίζεται κάτω από το έδαφος. Οι λευκές τρούφες, οι οποίες περιλαμβάνονται στους πιο λαχταριστούς και ακριβούς μεζέδες, βρίσκονται σε συγκεκριμένα μέρη της Ιταλίας και η συγκομιδή τους πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Ανιχνεύονται από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και έμπειρους κυνηγούς τρούφας.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, η συγκεκριμένη τρούφα είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την έως σήμερα μεγαλύτερη, η οποία είχε βρεθεί το 2010 και είχε πωληθεί προς 417.000 δολάρια – αν και τα ποσά δεν είναι πάντα συγκρίσιμα, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Sotheby’s. Τα έσοδα από την πώληση της λευκής τρούφας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.  
Πηγή : athensvoice.gr 

1 σχόλιο: