Μαγειρική για αρχάριους.....

Σεφ
Τι? Το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι… τοστ? 
Ξέχασέ τα αυτά! Δεν μπορείς να ζήσεις τρώγοντας καθημερινά μόνο τοστ και ότι σερβίρουν τα γειτονικά delivery. Βάλε την ποδιά σου (όχι τη σχολική) και πάρε θέση πάνω από την κουζίνα! Υπάρχουν συνταγές που θα γεμίσουν το στομάχι σου σε χρόνο ρεκόρ!
1) Αυγά Μάτια! Η πρώτη εκδοχή του πλέον πολύτιμου συστατικού του φοιτητικού ψυγείου σου! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και προπάντων χορταστικό! Βάλε το λάδι στο τηγάνι και άφησε το να κάψει. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι για να μην διαλυθεί ο κρόκος. Όσο τηγανίζεται ρίχνουμε ζεστό λάδι στην πάνω πλευρά για να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Μόλις πήξει το ασπράδι το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο πιάτο. Λίγο λάδι από το τηγάνι θα βοηθήσει στις πατροπαράδοτες βούτες. Απαραιτήτως, αλάτι και πιπέρι!



2) Ομελέτα! Δεύτερη εκδοχή λίγο πιο… ψαγμένη. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήνουμε τη φαντασία μαςελεύθερη! Γιατί εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε! Τριμμένο τυρί, φέτα σε κομματάκια, πιπεριά, ντομάτα, ζαμπόν, ελιά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κλπ. κλπ. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και μόλις κάψει ρίχνουμε το μείγμα και αφήνουμε να ψηθεί. Μην κάνετε ακροβατικά! Για να την γυρίσετε χρησιμοποιείστε σπάτουλα. Μόλις ψηθεί, καλή όρεξη!


3) Πατάτες τηγανητές! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καίμε πάλι το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες. Μην τις ρίξετε βρεγμένες! Θα “πετάξει” το λάδι! Aφήστε τις να τηγανιστούν (να πάρουν το χρώμα που έχουν αυτές της μαμάς) και είστε έτοιμοι!


4) Μακαρονάδα. Τα μακαρόνια βράζονται πολύ απλά. Μόνο σιγουρέψου ότι .....ο οικιακός εξοπλισμός διαθέτει σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει (δούμε να κάνει φουσκάλες δηλαδή…) ρίχνουμε τα μακαρόνια. Πάνω στη συσκευασία γράφει τον χρόνο βρασμού (συνήθως 12-15 λεπτά), τον οποίο τηρούμε ευλαβικά. Μην ξεχάσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο, τα βάζουμε στο πιάτο, ρίχνουμε τυράκι και πέφτουμε με τα μούτρα στη λαχταριστή μακαρονάδα που μόλις ετοιμάσαμε!


5) Κόκκινη σάλτσα! Πιο απλή δεν γίνεται. Για να μην είναι η μακαρονάδα πάντα “ορφανή”. Από το σούπερ μάρκετ παίρνεις μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ψιλοκόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και μόλις κάψει το λάδι το ρίχνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, λίγη πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη), μια κουταλιά βούτυρο, και λίγη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά την αφήνουμε να βράσει για 30′.


6) Επιδόρπιο… Ζελέ! Το πιο εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο! Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ (που έχουμε πάρει από το σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και ένα ποτήρι κρύο νερό. Σε μικρά μπολάκια ρίχνουμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα βάλουμε στο ψυγείο μπορούμε να ρίξουμε στα μπολάκια μικρά κομματάκια φρούτων για να δώσουμε μια ακόμα νοστιμότερη νότα.
Αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και πειραματιστείτε! Σε δύο μήνες οι μαγειρικές σας ικανότητες θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά!

http://allday-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου