ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Το επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ  PRAXIS & την Ένωση ξενοδόχων Εύβοιας, διοργανώνουν Πανευβοϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη των πιο χαρακτηριστικών πιάτων της Εύβοιας & Σκύρου και την καθιέρωση του ευβοϊκού - ελληνικού πρωινού. Στόχος είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας και Σκύρου μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις. Πρόεδρος της επιτροπής που θα αναδείξει το καλύτερο πιάτο θα είναι ο γνωστός Σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Θα βραβευθούν επίσης και τα 10 καλύτερα πιάτα.

Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν καταφέρει να καθιερώσουν, να προβάλουν και να διαδώσουν τα τοπικά τους εδέσματα πχ ο κρητικός Ντάκος, το σπετζοφάϊ κλπ.
Η ύπαρξη χαρακτηριστικών τοπικών πιάτων συμβάλλει θετικά στην γενικότερη τουριστική προβολή ενός τόπου, στην αναγνωρισιμότητα των προϊόντων του και στην θετική εικόνα των επισκεπτών του. Επιπλέον, τα καθιερωμένα τοπικά πιάτα μπορεί να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός).
Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον Νομό
• Ανάδειξη γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού.• τουριστική προβολή του Νομού.
• καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων.
• Προώθηση της κατανάλωσης και προβολή τοπικών αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων.
• Συμβολή στην αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.
• Συμβολή στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
• Συμβολή στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Νομού.
• Προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Διαδικασία

• Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες στον διαγωνισμό: Πρωινό, Φαγητό και γλυκό.

• Ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί σε όλο το Νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα και κάθε πρόσφορο μέσο.
• κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει μέχρι μία (1) συνταγή για κάθε κατηγορία του διαγωνισμού (πρωινό ή φαγητό ή γλυκό).
• Θα οργανωθούν στη βόρεια-Νότια Εύβοια-Σκύρο και στη Χαλκίδα στους χώρους του ΙΕΚ PRAXIS από ένας διαγωνισμός με σκοπό να προκριθούν οι 10 καλύτερες συνταγές ανά περιοχή.

Πηγή : star.gr - http://www.eviachamber.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου