Ανάκληση Ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αμυγδάλων και κάσιους χωρίς να αναφέρονται στην ετικέτα του προϊόντος προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Ravioli alla Zucca», σε συσκευασία των 250 γρ., με αριθμούς παρτίδας 539A, 540C, 540E και 542B και ημερομηνίες λήξης 22/11/2015, 1/12/2015, 3/12/2015 και 14/12/2015, αντίστοιχα, το οποίο παρασκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία «Bertagni 1882 Spa» και διανέμεται και πωλείται στην Ελλάδα από την αλυσίδα υπεραγορών ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση φρέσκων ζυμαρικών (ravioli), ιταλικής προέλευσης, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αμυγδάλων και κάσιους χωρίς να αναφέρονται στην ετικέτα του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα και στα κάσιους, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή : ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου