Christmas Food Festival

Από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου η γιορτινή γαστρονομία έχει την τιμητική της στην Αθήνα με το Christmas Food Festival στο κτίριο της HELEXPO στην Κηφισίας στο Μαρούσι.
Η ερεθιστική γευστική γιορτή που ηχεί σαν τζινγκλ-μπελ στον ουρανίσκο μας συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της μικρής ποιοτικής παραγωγής στην Ελλάδα, μαζί με delicatessen από πολλές άλλες χώρες. Και όπως πάντα, στα γευστικά φεστιβάλ του «αθηνοράματος» οι πολλές και πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις διευρύνουν τον χαρακτήρα του, συνδυάζοντας τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση και την ψυχαγωγία. 
Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, υπάρχει μια σημαντική καινοτομία στο φεστιβάλ, με τις εκδηλώσεις να βγαίνουν στο επίκεντρο, στην πλατεία του, και τους δημοφιλείς σεφ να παρουσιάζουν τις μαγειρικές επιδείξεις στην ανοιχτή κουζίνα του «Θεάτρου των Γεύσεων». 

Ανάμεσά τους, ο Λευτέρης Λαζάρου, που σε συνεργασία με το WWF της Ελλάδας θα μαγειρέψει ιδέες στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ψάρι για πάντα», της οποίας είναι ο επίσημος πρεσβευτής στη χώρα μας· ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που θα μαγειρέψει γιορτινές ιδέες σε συνεργασία με την εταιρεία «Έργον»· η Ντίνα Νικολάου, που θα φτιάξει πρωτότυπες μαρμελάδες και ζελέδες από κρασί σε συνεργασία με την «Αμπελώνες Αντωνόπουλου»· ο Γιάννης Μπαξεβάνης, που θα στήσει πανηγύρι μαγειρεύοντας μαζί με παιδιά.
Σε ξεχωριστές αίθουσες θα διαδραματίζονται άλλες γευστικές εκδηλώσεις. Στην ενότηταΧριστουγεννιάτικες Mαγειρικές η σάλα θα ξεχειλίζει μαυλιστικές μυρωδιές από τα μαγειρέματα των αγαπημένων μας σεφ. Ο Μποτρίνι θα ψεκάσει στα Χριστούγεννα ιταλική φαντασία, μετατρέποντας το πανετόνε σε σουφλέ, γεμίζοντας πάπια με χουρμάδες και μήλα και φτιάχνοντας ριζότο με ψητά αχλάδια και μπαρμπούνι με επικάλυψη σαμιώτικου κρασιού. 
Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα αλλάξει τα δεδομένα της γιορτινής γλύκας με καπνιστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλιώς, με επικάλυψη μυζήθρας με κρέμα γάλακτος. Ο Ηλίας Σκουλάς θα στήσει αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην επίδειξη «Oh! Holy Christmas Burger Tree» με πολύχρωμα μπέργκερ.
Ο Γιώργος Βενιέρης θα πασπαλίσει τις γιορτές με έντονο εξωτικό χρώμα. Ο Σκαρμούτσος θα κεντήσει στην τριλογία τρούφες-τράγος-μανιτάρια, ο Ολιβιέ Καμπανιά θα μας καταπλήξει με εντελώς πρωτότυπες συνταγές με κάστανο, συνδυάζοντας, λ.χ., την κρέμα του με λαβράκι, ενώ η Νικολάου θα μας παρουσιάσει τη νέα γενιά μοναδικών cookies.
Μη φοβάστε, η καθαρόαιμη γλύκα δεν θα λείψει, αφού ο Διονύσης Αλέρτας θα μπλέξει στις προτάσεις του το κάστανο με ασυνήθιστους συνδυασμούς φρούτων, ξηρών καρπών και μπαχαρικών, ενώ ο ζαχαροπλάστης του «Βαρούλκου» Θοδωρής Μωυσίδης θα επιδοθεί σε προκλητικά παιχνίδια με σοκολάτα. Φυσικά, θα υπάρχουν οι σπέσιαλ γευσιγνωσίες των εργαστηρίων γεύσης, για τις οποίες θα μιλήσουμε αναλυτικότερα την επόμενη εβδομάδα.
Εσείς φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως τις θέσεις σας εδώ
Πηγή : Αθηνόραμα ~ athinorama.gr / Από τον Δημήτρη Αντωνόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου