Ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

Συνεχίζοντας τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της νοθείας στο ελληνικό ελαιόλαδο η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο ενώ επισημαίνεται ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ως παρασκευαστής φαίνεται ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντος παραπέμπει σε τοπωνύμιο της Πελοποννήσου, γνωστό για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχει ουδεμία σχέση με αυτό.

Πρόκειται για το προϊόν το οποίο πωλείται ως "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο", με την εμπορική ονομασία "ΕΛΘΕΑ", συσκευασίας των 5 λίτρων και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από την 30-5-2017.

Το προϊόν διακινήθηκε από τις επιχειρήσεις "ΣΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΪΟΣ, ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕΡΡΩΝ», το σούπερ μάρκετ «ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ - ΧΑΡΤΙΚΑ - ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΑΛΔΕΜΗ 17, ΣΕΡΡΕΣ» και την «ΡΑΝΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΟΛΥΜΠΟΥ 17, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Ο ΕΦΕΤ έχει προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες για την απομάκρυνση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή : ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου