Αντιποίηση αρχής και προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων

Συνεχίζεται δυστυχώς η παραβατική και παράνομη δραστηριότητα ατόμων που είναι άγνωστα στον ΕΦΕΤ, τα οποία επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον Φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν xρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων και καταστημάτων διάθεσης τροφίμων, ζητώντας συνήθως την κατάθεση χρηματικού ποσού σε συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης, για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Προσποιούνται, επίσης, τους περιφερειακούς ελεγκτές του ΕΦΕΤ ισχυριζόμενοι ότι μπορούν, έναντι τιμήματος, να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν τους ελέγχους.
Με αφορμή κάποια κρούσματα τον μήνα Νοέμβριο, τόσο στη νησιωτική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, εφιστούμε την προσοχή των εκπροσώπων των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού αντιποίησης αρχής σε βάρος του ΕΦΕΤ.

Παρακαλούμε οι διεπαγγελματικές οργανώσεις να ενημερώνουν τα μέλη τους ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφενός δεν έχουν καμία συναλλαγή οποιασδήποτε μορφής με τους ελεγχόμενους και αφετέρου, κατά τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου, φέρουν πάντοτε υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου και, σε κάθε άλλη περίπτωση όπου δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ, να προσφεύγουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας. Παρακαλούμε, επίσης, όπως ενημερώνετε άμεσα τον ΕΦΕΤ, είτε μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεών του, είτε μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας του και της Διοίκησης.
Ο ΕΦΕΤ βρίσκεται ήδη από καιρό σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές βοηθώντας στην εξιχνίαση των εγκληματικών αυτών πράξεων.
Πηγή: www.efet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου