Τεχνολογία τροφίμων : Μία πολυσύνθετη επιστήμη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγαγε οπτικοακουστικό υλικό, με τίτλο «Τεχνολογία Τροφίμων. Για άψογα τρόφιμα». Με το σύντομο αυτό βίντεο μπορεί κανείς να αντιληφθεί πώς η επιστήμη αυτή συντέλεσε στη δημιουργία ασφαλών / θρεπτικών / καινοτόμων τροφίμων, με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη. 
Πρόκειται για μία εξέλιξη που επηρέασε την κοινωνία μας δραστικά προσφέροντας σε πολλά επίπεδα! Για παράδειγμα  μας "χάρισε" τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – ψύξη/κατάψυξη–. Ο παράγων αυτός συντέλεσε στο να μειωθεί σιγά-σιγά η τιμή των τροφίμων και να γίνουν έτσι προσιτά σε μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών.  

Χάρη στην έρευνα και τους ελέγχους που διενεργούνται σήμερα, έχουμε τρόφιμα ασφαλή για τον καταναλωτή –για φανταστείτε πώς θα ήταν η εξέλιξη μας σήμερα αν πέθαινε ο κόσμος καθημερινά από σκορβούτο?-  Τέλος θέλω να σκεφτείτε μόνοι σας σε πόσους ακόμα τομείς "κρύβεται" ένας τεχνολόγος τροφίμων (Πρωτογενής παραγωγή / Μεταποίηση / Συσκευασία / Επεξεργασία κ.α)   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου