ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ


Σουηδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να δράσει προστατευτικά απέναντι στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν οι επιστήμονες, οι ηλικιωμένοι με μεγαλύτερα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα τους, είχαν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν.
Η έρευνα διεξήχθη τα τελευταία επτά χρόνια και σ' αυτή πήραν εκατοντάδες άτομα χωρίς άνοια, ηλικίας 65-79 ετών…

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, όπως τα αυγά, η σοκολάτα και το συκώτι, ευνοούν ιδιαίτερα την εξασθενημένη μνήμη και αποτελούν «ασπίδα» έναντι στη νόσο Αλτσχάϊμερ. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε χολίνη, μια ουσία που όχι μόνο βοηθά τη μνήμη αλλά ευνοεί και τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες τροφές, όπως το πράσινο τσάι, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το γάλα, το γιαούρτι, το ψωμί και τα δημητριακά, επίσης μπορούν να επιδράσουν θετικά ενάντια στην εξασθενημένη μνήμη.

Υδατάνθρακες και ζάχαρη είναι από τα σημαντικότερα «βελτιωτικά» μνήμης. Το βασικότερο «καύσιμο» του εγκεφάλου μας είναι η γλυκόζη και αν την στερηθούμε για μεγάλο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα μνήμης. Σημαντικά «όπλα» στον πόλεμο κατά της νόσου είναι : το ψάρι (λόγω των Ω-3 λιπαρών οξέων) η μαύρη σοκολάτα, το μέλι, η ζάχαρη καθώς και φρούτα όπως το μάνγκο, τα βερύκοκα, τα μούρα, τα δαμάσκηνα και οι φράουλες!

2 σχόλια:

  1. Δέιτε επίσης: http://www.mednutrition.gr/content/view/5263/111/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προστατευτική δράση στη νόσο αλτσχάιμερ έχει και το Γανόδερμα.

    Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (η μελέτη έχει δημοσιευτεί και στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ) γιατί τα αποτελέσματα τους δείχνουν ότι το Γανόδερμα μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη της β-αμυλοειδούς.

    Επίσης, υπάρχουν και άλλες πηγές που αναφέρονται στην νευροπροστατευτική δράση που έχει το Γανόδερμα.

    Για αυτό τον λόγο, όσοι ασπάζονται την πεποίθηση ότι μία σωστά σχεδιασμένη διατροφή μπορεί να επηρρεάσει θετικά τη νόσο αλτσχάιμερ, ας εξετάσουν πιο προσεκτικά και το Γανόδερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή